Chow Chow

Om rasen

Chow Chow er muligens den eldste kinesiske rasen og kan spores tilbake flere tusen år. Opprinnelig ble rasen avlet frem som vakt- og jakthunder, men i dag er rasen først og fremst en ypperlig familiehund. 

Chow Chowen er mest kjent for sin karakteristiske blå tunge og bamseaktige pels. Rasen finnes i et bredt utvalg av farger og kan være enten korthåret eller langhåret. En typisk Chow Chow er svært intelligent og rasen blir derfor beskrevet som selvstendig og sta. Hunden gjør som regel det den vil, når den selv vil. Til tross for dette er rasen ekstremt rask over korte distanser og blir derfor brukt til å konkurrere i agility.

Kennel Shaka-Savoy har akkurat startet med oppdrett av Chow Chow og har alleredet gjort det svært bra på utstilling. Vi vil i tiden fremover være svært opptatt av å avle frem sunne, friske og mentalt stabile Chow Chower som i tillegg har et rasetypisk utseende. Våre hunder vil passer utmerket for familier med både store og små, eller for deg som ønsker en ny bestevenn. Vi i Shaka-Savoy er svært glad for å ha startet oppdrett av Chow Chow og vi gleder oss til tiden fremover. 

Chow Chow

Bilder

Chow Chow
Chow Chow