Engelsk bulldog

Om rasen

Engelsk bulldog er en eldre rase som stammer i fra Storbritannia. Opprinnelig ble rasen brukt til å jakte okser og andre store dyr, og har fått navnet sitt deretter. Dagens Engelsk bulldog er dog ikke den samme som den gang. Rasens jaktinstinkt er i stor grad forsvunnet, mens dens gode egenskap som selskapshund samt særpregede eksteriør er bevart.

Engelsk bulldog er en av de mest populære rasene i verden, og det med god grunn. Til tross for rasens noe tøffe uttrykk, er Engelsk bulldog en vennlig rase. Rasen blir ofte beskrevet som meget lojal, hengiven og leken. De er som regel svært glad i kos og liker å være festens midtpunkt. En Engelsk bulldog er normalt ikke en vakthund og en riktig sosialisert hund bjeffer ikke.

Hos Kennel Shaka-Savoy er vi opptatt av å avle frem sunne, friske og mentalt stabile hunder som i tillegg har et rasetypisk utseende. Våre Engelske bulldoger er vennlige og rolige, men liker å leke og finne på sprell. Hundene elsker kos, gjerne på fanget i sofaen og går godt sammen med andre hunderaser og dyr. Alle hundene går på svømming 2 dager i uken, og blir brukt i utstilling med gode resultater. Våre hunder passer utmerket for familier med både store og små, eller for deg som ønsker en ny bestevenn.

Vi samarbeider med oppdrettere både nasjonalt og internasjonalt slik at vi kan bruke de beste hundene i rasen i vårt oppdrett. Vi er medlem i Norsk Kennel Klub og Norsk Bulldog Klubb og følger klubbens avlsretningslinjer. Alle våre hunder blir helsesjekket før de brukes i avl.

Shaka-Savoy

Bilder

Engelsk bulldog
Shaka-Savoy
Engelsk bulldog
Engelsk bulldog
Engelsk bulldog
Engelsk bulldog
Shaka-Savoy
Engelsk bulldog
Shaka-Savoy
Engelsk bulldog